LEREN ONTSPANNEN

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 15:05
leren ontspannen

STILTE, RUST EN ONTSPANNEN

 

Heb je ook zo genoten van de rust van de kerstvakantie ?

 

De stilte in deze tijd, maakt het altijd extra makkelijk voor mij om de boel de boel te laten, om te ontspannen even helemaal niks te doen en te moeten (dit is geen vakantie en jaargetijde om te klussen zou ik zeggen). In deze tijd hoef ik dat bijna niet bewust te doen. Het gaat vanzelf.

 

En wat een extra kers op de taart was, is ons bezoekje aan Frankrijk! Een weekje in een rustiek Frans chateau je even helemaal laten verwennen. Dat was geen straf ;)

 

(Zo goed als) offline hielp ook om even helemaal los te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Dat was dan wel uit nood geboren: nauwelijks bereik daar in die Franse vallei. Het hielp enorm om gewoon in het nu te zijn en bij de dag te leven. 

 

Gisteren mocht ik als afsluiter van de vakantie een prachtige Rite of the Womb in kleine kring geven. Verbinden met je lijf, de natuur en de wijsheid van andere vrouwen. Heerlijk! 2022, ik kan er tegenaan!

 

 

 

Je lichaam 'leren' te ontspannen

 

Nu gaan we verder het jaar in en willen we natuurlijk die rust en stilte behouden. En het liefst dat het nog steeds vanzelf gaat... Helaas. Zo werkt het niet altijd. Je kunt je lichaam en hoofd ook 'leren ontspannen'. Als je dat vaak op dezelfde manier doet, gaat je systeem het herkennen. Je kunt bijvoorbeeld een kwartiertje per dag op een kussentje gaan zitten mediteren. Je lichaam schakelt dan op een gegeven moment vanzelf naar de ruststand als je gaat zitten. Is top! Echt waar. Maar vraagt best wat discipline...

 

Daarom heb ik iets gemaakt wat jou kan helpen. Wat iets minder discipline nodig heeft en geen meditatiekussentje. En waardoor je je net zo lekker voelt.

 

Wil jij het uitgeruste gevoel van de vakantie nog even vasthouden? Leren ontspannen met de 4-elementen? Die verbinding met jezelf en je lijf voeden? Een momentje zelfzorg in slechts 10 minuten tijd? 

 

Ik maakte voor jou de gratis Lekker in je Lijf-Meditatie! Je kunt hem hieronder vinden.

 

Geniet ervan!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb