RITE OF THE WOMB - 13th RITE OF THE MUNAY-KI

Jouw baarmoeder

 

De baarmoeder is de plek waar nieuw leven geboren wordt, waar jouw creatiekracht heerst, jouw krachtbron zich bevindt. Je kent haar misschien alleen van het maandelijks ongemak, maar ze kan ook veel moois voor je betekenen!

 

We zijn állemaal geboren uit die bron. Door jouw baarmoeder stroomt de connectie met jouw hele vrouwenlijn! En vanuit haar ben je verbonden met het hele vrouwelijk collectief op aarde!

 

De baarmoeder is dus als een diepe, wijze bron. Direct verbonden met leven en dood. Met licht en donker. Met eisprong en bloeden. Met Moeder Aarde en de maancyclus. 

 

In de Rite van de Baarmoeder (ook wel Rite of the Womb genoemd) gaan we contact met haar maken en kun je ervaren hoeveel kracht er in haar verborgen ligt...

 


Herken jij dit?

  • Je wilt graag zwanger worden, bent zwanger of (net) moeder of zelfs grootmoeder geworden. Het lijkt je mooi om deze transformatie tot (groot)moeder met een ritueel te bekrachtigen. 

 

  • Je had graag moeder willen worden, maar dat is niet gebeurd. Dit heeft je veel verdriet gegeven. Het is tijd om deze periode nu achter je te laten. Je wilt dit een plek geven en bent zoekende naar een manier die daarbij past.  

 

  • Je kiest er bewust voor geen moeder te worden en je creatiekracht op een andere manier geboren te laten worden door wat je in de wereld brengt. Je wilt je graag verbinden met die bron van creatiekracht!

 

  • Je hebt een medisch traject ondergaan rondom je vrouwelijkheid en wilt deze periode graag op een rituele manier afsluiten. Het voelt als het juiste moment om een nieuwe stap te gaan maken en je te verbinden met een nieuwe jij.

 

Maar omdat je baarmoeder ook staat voor creatiekracht in het algemeen, ken je misschien ook dit:

 

  • Je wilt graag een eigen bedrijf beginnen, maar het komt nog niet echt van de grond. Je voelt weerstand. Bent bang dat het niet gaat lukken. Weet niet waar te beginnen. Je zou zo graag wat meer in je kracht staan!

 

  • Je staat op een keuzepunt in je carrière. Je voelt al langer dat deze weg je niet meer past, maar hebt nog niet de stap durven zetten naar iets nieuws. Wie weet ga je toch nog blij worden in deze baan? Maar als je diep vanbinnen luistert, weet je dat dat niet waar is... Het ontbreekt je nog aan de moed om die stap te nemen.

 

  • Je relatie is verbroken. Je staat weer op eigen benen. Bent nog zoekende in de balans. Soms voel je je krachtig. Op andere momenten is het veel: alle ballen hoog houden. Je hebt behoefte aan een anker, aan rust, aan thuiskomen bij jezelf... 

 

  • Er sluimert een verlangen in jou je meer te verbinden met je vrouwelijke, sensuele kant. Je bent nieuwsgierig, maar vindt het ook spannend. Je bent het type aanpakker en associeert vrouwelijk ook nog snel met soft. 

rite of the womb

Been there...

 

Ik werk graag met wijze, sensitieve, krachtige vrouwen die volwassen zijn maar ook nog zoekend in de grote vragen van het leven. Die zoekend zijn in hoe zij hun vrouwelijkheid meer kunnen leven, of hun nieuwe rol daarbinnen een plek kunnen geven.

 

Ik heb zelf enorm gestoeid met mijn onvervulde kinderwens en had mijn gezinsleven heel anders voor me gezien.  Deelname aan vrouwencirkels en -rituelen hebben me enorm geholpen in dit proces om mijn moederwens een plek te geven. 

 

De Rite of the womb kwam op mijn pad rond mijn 30e. Zij heeft mij een enorme boost in kracht, energie en ideeën  binnen mijn eigen bedrijf gegeven. En mij diep verbonden met mijn zachte, wijze innerlijke vrouw

 

Dit bijzondere ritueel uit de Munay-Ki deel ik daarom nu graag met jou!


''The womb is not a place to store fear and pain,

the womb is to create and give birth to life!''

 


Rite of the womb

 

De Rite of the womb is een prachtig ritueel om de overgang van iets ouds naar iets nieuws te bekrachtigen. En om meer vanuit je vrouwelijkheid te gaan leven! Herken je geen van bovengenoemde punten in jouw leven, maar voel je toch de roep? Dan is de Rite van de Baarmoeder net zo goed voor jou! Het is er namelijk voor ALLE vrouwen op aarde. 

 

Het is een ritueel uit de Munay-Ki inwijdingen die door de Queros, een volk uit de Andes dat direct afstamt van de laatste Inca indianen, is doorgegeven aan de Westerse wereld om daar verspreid te worden. Het zijn inwijdingen voor heling en liefde op je pad. Letterlijk betekent Munay liefde.

 

Het idee hierachter is dat steeds meer vrouwen dit ritueel ontvangen, zodat de vrouwenlijn op aarde op collectief niveau geheeld wordt.

 

De Rite of the womb is een waar geschenk aan jezelf! Ze brengt een natuurlijke zachte balans en spreekt tegelijkertijd jouw innerlijke kracht en vuur aan. Iedere vrouw is het waard dit cadeau te ontvangen! Ook jij! Gun jij dit jezelf? 

 

Wat gaan we dan doen? 

Ik kan natuurlijk niet alles verklappen, maar we zullen onze ervaring over vrouw zijn met elkaar delen, er is een geleide meditatie, ik zal het e.e.a vertellen over de achtergrond van de Munay-Ki en er is natuurlijk een ceremonie rond het ontvangen van de inwijding zelf. 

 

Dit alles in een fijne, zachte bedding, op een prachtige plek in de natuur. Waarbij we deels binnen en deels buiten zullen werken. Er is thee, lekkers en deze middag is echt een feestje voor jezelf.

 

 


rite of the womb

Praktisch

 

Data: Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Tijd: zondagmiddag van 14.00 17.00 uur

 

Locatie: trainingsruimte "Tussen hemel en aarde", kanonsdijk 7, Groenekan

 

Investering: 67,50 euro

 


Munay-ki


De Munay-Ki inwijdingen zijn doorgegeven om de mensheid te helpen te evolueren naar een hoger bewustzijn in deze tijd van snelle verandering en om mee te kunnen bewegen met de verhoogde trillingsfrequentie van Moeder Aarde. De Q'euros hebben de boodschap gekregen deze oude inwijdingen door te geven aan de Westerse wereld. 

 

Deze Rite of the womb is alleen voor vrouwen, staat los van de andere 9 Munay-Ki initiaties en kan dan ook geheel los daarvan ontvangen worden.

 


Wat anderen over de Rite zeggen:

 

 

Mogen ontvangen

"Ik wil je naar aanleiding van de Rite nog vertellen dat ik afgelopen week al zoveel bevestiging heb gekregen dat ik leuke en mooie dingen mag ontvangen! Bijvoorbeeld door twee mensen die me letterlijk vertelden dat ik mag ontvangen. Heel bijzonder en magisch! Ik ben heel blij met het ritueel".

 

- J.

 

Helderheid

"Ik vond het erg prettig en vertrouwd om de Rite van de baarmoeder bij jou te doen. Het heeft mij ook duidelijk gemaakt wat ik wil toelaten, realiseren en integreren in mijn leven. Bij het water voelde het goed om de steen weg te gooien met de dingen die ik los wilde laten. Tijdens het ontvangen van de Rite voelde ik mijn baarmoeder samenknijpen en daarna kwam er een hoop vrij. Na de Rite voelde ik me vooral rustig. Onderweg naar huis voelde ik nog steeds die rust en kreeg ik ook de behoefte mezelf even te verwennen op een gezonde manier. En dat heb ik ook gedaan :) Ik ben verder benieuwd wat deze belevenis mij nog meer gaat geven. Nogmaals bedankt!"        

 

- Myrna

 

Bevestiging 

"Ik vond het een hele bijzondere middag, fijne energie en een eer dit met jou en de andere vrouwen te mogen hebben delen! De Rite zelf was voor mij een bevestiging van mijn eigen schoonheid en zuiverheid en van wie ik ten diepste ben, en een reinigingsritueel van alles wat ik niet ben".

 

- Els 

Er komen soms dingen op je pad...

...waarvan je weet dat het niet voor niks is. Dat is precies wat ik voelde toen ik het bericht van Rozemarijn over de Rite van de baarmoeder zag.

 

 

Ik had een heleboel los te laten en daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Gelukkig was daar Rozemarijn die me bij binnenkomst meteen het gevoel gaf dat ik welkom was. Ze verbond de andere vrouwen en mij en begeleidde ons op een fijne manier door de middag heen. Het was een dag waarvan ik van te voren voelde dat die heel bijzonder zou worden en die verwachting kwam uit. De hele terugreis heb ik met een glimlach op mijn gezicht gezeten, nagenietend van een intense ervaring.

 

De tijd leek die middag te hebben stilgestaan. De prachtige ruimte en de rust en zachtheid die Rozemarijn uitstraalt, boden een prettige en veilige omgeving om heel dichtbij datgene te komen wat ik los wilde laten en bewust te zijn van wat ik wel in mijn leven wil. 

 

De dag na de Rite van de baarmoeder voelde voor mij als een nieuw begin. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan!

 

- Marieke


Veelgestelde vragen

 

Wat gaan we precies doen? 

Ik kan natuurlijk niet alles verklappen, maar we zullen onze ervaring over vrouw zijn met elkaar delen, er is een geleide meditatie, ik zal wat vertellen over de achtergrond van de Munay-Ki en er is natuurlijk een ceremonie rond het ontvangen van de inwijding zelf. 

Dit alles in een fijne, zachte bedding, op een prachtige plek in de natuur. Waarbij we deels binnen en deels buiten zullen werken. Er is thee, lekkers en deze middag is echt een feestje voor jezelf.

 

Moet ik dan bloot? 

Nee, we gaan niet bloot. Je krijgt vooraf een instructiebrief toegestuurd waarin ik je vertel wat je aan kunt doen en hoe jij je het beste voorbereidt op dit ritueel.

 

Gaan we als een soort heksen rond het vuur dansen?

Nee, dat gaan we niet ;) Het is een sjamanistische ritueel. Als je nog niet eerder in aanraking bent geweest met sjamanisme, zul je waarschijnlijk nieuwe gewoontes zien en onbekende woorden horen, maar het is allemaal heel toegankelijk voor de 'gewone' mens. Dit ritueel is zo gemaakt dat het juist geschikt is voor de bewoners van de Westerse wereld.

 

Hoe groot is de groep?

Ik werk graag met een intieme setting, om de veiligheid en bedding te kunnen bieden voor dit ritueel. De groep zal daarom niet groter zijn dan acht vrouwen. 

 

Is het niet eng dit te doen met vrouwen die ik helemaal niet ken? 

Dat kan spannend zijn, zeker in het begin. De ervaring leert dat we snel zakken in de overeenkomsten zien in elkaar. We zijn allen vrouwen en kennen pijn en vreugde.  Waarschijnlijk vinden de meesten het een beetje spannend. Het kan juist ook bevrijdend zijn dat je niemand kent en helemaal jezelf kunt zijn. Er zijn dan geen verwachtingen van hoe jij je moet gedragen. 

 

De associatie met mijn baarmoeder is vooral negatief vanwege veel klachten en ongemak bij mijn menstruatie. Is het dan wel voor mij?

Ja, juist wel! In dit ritueel kun je naast de lasten die je van je baarmoeder hebt gehad, ook haar kracht en schoonheid gaan zien en wat ze je allemaal brengt. Als je er aan toe bent op liefdevollere voet met haar te staan, is dit ritueel ook voor jou. 

 


Nog steeds aan het lezen? 

Laat me weten waarover je twijfelt, dan kijk ik met je mee!