MEIDENCIRKELS, vrouwencirkels voor tieners

Lieve vrouw,

 

Heb jij een dochter, kleindochter, nichtje, buurmeisje tussen de 10 en 14 jaar en lijkt het haar leuk om met andere meiden om de week samen te komen?

 

Misschien heeft ze wel eens gehoord van vrouwencirkels en vraagt ze zich af  hoe het daar gaat?

 

Het is een plek waarin we samenzijn in een veilige  ruimte, respectvol luisteren naar elkaar en waarin zij precies mag zijn zoals ze is. Ze mag het spannend vinden. Het helpt als ze een klein beetje nieuwsgierig is ;) Ze mag haar buurmeisje meebrengen, haar beste vriendin, haar nichtje. Maar ze mag ook alleen komen. Want in vrouwencirkels zijn we allemaal zusters en allemaal gelijk. 


Wat gaan we doen?

 

Kletsen, zingen, tekenen, schrijven, frobelen, met de natuur verbinden, de windrichtingen, de maan, ontspanningsoefeningen, nieuwe (oude) kennis tot ons nemen, lekkers eten, verhalen luisteren en elkaar leren kennen!

Thema's

 

  • de seizoenen
  • het medicijnwiel
  • de windrichtingen
  • de elementen
  • maanwijsheid
  • opgroeien als meisje en wat het betekent 'vrouw' te worden

''Meisje zijn brengt magische geschenken met zich mee,

die mogen worden gekoesterd en verzorgd''.


Praktisch

Wie: voor (bijna) 10-14 jarige meiden

 

Wat: serie van 6 maandelijkse bijeenkomsten 

 

Waar:  Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, Zeist

 

Wanneer: een half jaar lang iedere maand op zondag van 10:00-12:30 uur

11 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2022

22 januari, 19 februari 2023

 

Investering: serie van 6 cirkels 115 euro, eerste keer proeven 10 euro, losse cirkel 20 euro

 

Interesse? Geef je dochter hieronder op via het contactformulier (button) en neem ook gerust contact op als je meer informatie wilt.

 

Er is plek voor 16 meiden.

 


vrouwencirkels
vrouwencirkels

Wat de meiden over mij zeggen:

 

Vertrouwen

"Je bent een leuke 'juf', die te vertrouwen is. Je kunt goed grenzen aangeven, bent lief en kunt goed vertellen met mooie woorden. Je hebt interessante thema's gekozen en het allemaal heel goed georganiseerd!' 

 

- feedback van de hele groep na de eerste serie

 


Wat de moeders over de cirkel zeggen:

 

 

Veel te vertellen

Mijn dochter heeft het enorm naar haar zin gehad. Ze raakte er niet over uitverteld. Ze vond het en hele fijne ervaring en haar handen bleven maar lekker ruiken (we deden een handmassage). De volgende keer is ze er dus weer bij!

 

 

Support van andere meiden

Mijn dochter vond het geweldig! Wat ben ik dankbaar dat ze bij jou mag ervaren hoe het is als meisjes elkaar steunen i.p.v. met elkaar concurreren. En prachtig dat ze mag ervaren wat ceremonies, rituelen en meditaties op haar eigen niveau, met leeftijdsgenootjes, kunnen betekenen. 

 

Zen en opgeladen

Mijn dochter en ik doen geregeld dit soort oefeningen samen, maar het valt me op dat het beter beklijft als ze het van een ander leert en met leeftijdgenoten oefent. Ze was helemaal zen en opgeladen vanmiddag.