Luisteren naar je hart

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 12:17
luisteren naar je hart

WAAR GA JE HEEN?

 

Als sinds de leeftijd dat ik hierover na kon denken, vraag ik me af waarom we hier zijn. Wat we hier komen doen op aarde? Wat ík hier kom doen?

 

Soms vang ik glimpen op. Soms duidelijker perspectieven. Vaak zijn het ver-gezichten. Alsof ze aan de horizon blijven liggen.

 

En ondertussen leef ik. Adem ik. Werk ik. Beweeg ik me door de dagelijkse realiteit, met ondertussen in mijn achterhoofd de vraag waar het naartoe gaat? Met mezelf in eerste instantie. Om van de mensheid en de aarde niet te spreken…

 

Afgelopen jaar besloot ik een andere richting in werk in te zetten. Ik wist al jaren dat dit ging komen. Toen ik begon met de baan, wist ik dat ik het 5-7 jaar zou doen en dat er daarna iets anders kwam. Wat? Geen idee. Maar het moment zou onvermijdelijk komen.

 

Dat kwam dus in 2022, ik luisterde naar mijn hart, zei m’n contract op en gooide het open. Wist nog niet precies wat ik wilde, overwoog allerlei opties (van stoppen met onderwijs, een sabbatical, tot weer voor de klas), verstuurde diverse open sollicitaties en liet de rest aan het lot over.

 

Die uitdagende baan die precies past, kwam natuurlijk en sinds twee weken ben ik intern begeleider in het SBO én op een vrijeschool. 

 

Het klopt.

 

Wat niet wil zeggen dat het zorgeloos ging, dat ik niet doodmoe ben van al het nieuws dat op me afkomt. Maar dat is oké. Dag na dag leer ik bij. En dit is mijn plek. Voor nu.

 

Herken je dat? Van die momenten in je leven dat je niet weet wat en hoe, alleen een vaag (doch niet te missen) drang hebt naar ‘anders’? Dat je moet luisteren naar je hart?! Het kan gewoon niet anders! Hoe ga jij daar mee om?

 

Durf jij te vertrouwen op de voorzienigheid? Dat er voor jou ook altijd ‘iets’ is dat precies past en je soms even geduld moet hebben tot het jou vindt?!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.