KINDERWENS, MOEDERSCHAP, KINDERLOOS

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 12:01
 Moederschap

Zomaar wat woorden die de laatste jaren vaak uit mijn mond zijn gestroomd.

Samen met de woorden verlangen, wachten, cyclus, eisprong, bloeden en ‘weer niet’. Teleurstelling, pijn, rouw en verdriet.

 

De rauwheid van dit proces.


Ik voelde me op en top vrouw, vol in de bloei van mijn leven, vruchtbaar, klaar voor het moederschap. En het bleef uit.

Waarom weet ik niet. Het is. We hebben ervoor gekozen ons niet vol in een medisch traject te storten. En dat is oké.

Na eindeloos veel delen hierover met andere vrouwen, heb ik mijn vrede ermee gevonden. Kan ik ook de voordelen zien! Van mijn vrijheid genieten!

Het gezinsleven kwam wél, maar in een andere vorm dan ik had voorzien, gehoopt, gewenst. Een soort light versie (alhoewel dat ook niet altijd zo licht was, maar dat is weer een ander hoofdstuk).

Stiefkinderen, pubers, voltijds bij ons wonend. Al groot inmiddels, bijna met 1 been buiten de deur. Ik kan van ze genieten en ze soms wel achter het behang plakken. Dat hoort erbij zou ieder vorm van moeder of verzorger zeggen. Dat weet ik zeker!

Herken je iets in mijn verhaal? Of heb jij juist een tegenovergestelde ervaring met het moederschap? Alles is welkom bij de Rite van de baarmoeder.

Laten we open zijn over onze zoektochten en twijfels, over onze verlangens en onze pijn. Van daaruit kunnen we helen. Je staat niet alleen in jouw verhaal vrouw! Wat dat verhaal ook is.

Want: "When woman heal themselves, they will heal the world".

En: "Every woman who heals herself, helps heal all the women that came before her , and all those that will come after her".

Nieuwsgierig geworden naar de Rite van de baarmoeder? Zin om te komen? Kijk dan even op de pagina van de Rite. Daar kun je ook reviews lezen van deelnemers die je voorgingen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb