IK HEB DE WAARHEID NIET IN PACHT

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 11:55
Nieuwe dingen leren

Ik hóud van nieuwe dingen leren! En nieuwe ervaringen creeeren.


Dat vind ik ook zo leuk aan ondernemen en aan reizen. Je bent nooit uitgeleerd of uitgekeken. Überhaupt niet in het leven natuurlijk. En als ondernemer kun je steeds weer een stapje verder gaan. Jezelf uitdagen, nieuwe dingen proberen. Buiten je comfortzone stretchen. Want ja, daar ligt de groei. Dat weten we allemaal…

En dat is soms best een beetje spannend. Daar kun je hard voor moeten zwoegen en ‘blaren’ van krijgen. Net als bij een graadwandeling. Maar, het uitzicht loont!

Ik vind dus ook absoluut niet dat je als trainer of coach in de ijdele illusie moet leven dat je alles weet. Nee, je weet misschien dingen die een ander niet weet. Waar hij/zij iets aan kan hebben. Van kan groeien. En dat deel je met de wereld.

Maar er zijn ook altijd anderen waar jij weer nieuwe dingen van kunt leren. Die jou dat steuntje in de rug kunnen bieden of net dat duwtje de drempel over geven. Dat neem ik graag ter harte en daarom volg ik zelf ook coaching.

Er is zo’n mooi stukje uit Desiderata, één van mijn lievelingsgedichten, dat me daaraan doet denken:

‘’Wees jezelf. Wanneer je jezelf met anderen vergelijkt, zul je ijdel of verbitterd kunnen worden. Er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jijzelf. Geniet zowel van wat je hebt bereikt, als van je plannen.Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf’’.

Deze tekst hing vroeger bij ons op de wc. Ik kende hele stukken uit mijn hoofd. En nog popt er af en toe een zin op. Er schuilt zoveel waarheid in dit gedicht! Echte levenslessen.

Ben jij op een punt in je leven dat je ook wel wat steun of juist een duwtje kunt gebruiken? Zie je in dat buiten je comfortzone stretchen je veel kan brengen? En ben je het zat om het allemaal alleen te doen?

Je bent welkom voor een gratis intake! 

Dan sluit ik hier af met de laatste woorden uit Desiderata, een prachtige reminder:

‘’Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit toch nog steeds een prachtige wereld.
Wees waarachtig. Streef naar geluk’’.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb